Site Loader
para kasası açılmıyor

Günümüzde hem iş yerlerinde hem de evlerde çok sayıda hırsızlık olayı yaşanmaktadır. Büyük şehirler başta olmak üzere neredeyse her yerde bu olaylar insanların karşısına çıkmaktadır. Bunlara karşı güvenlik önlemi olarak birkaç sistem yoğun olarak kullanılmaktadır. Alarm sistemleri gibi sistemlere ek olarak kasalar ile hırsızlık olayları azaltılabilmektedir. Para kasaları ve çelik kasalar hem evlerde hem de iş yerlerinde kullanılabilecek özelliklerde üretilmektedir. Bu kasalar güvenliği sağlamak için özel sistemlere ve kaliteli malzemelere sahiptir. Ancak bazı durumlarda kasalarda sorunlar yaşanabilir. Bu sorunlardan birisi de kasaların açılmaması durumdur. Para kasası açılmıyor diyenler için kasanın çeşidine göre çözüm üretilebilir.

Para Kasası Açılmıyor İse Çeşitlerine Göre Çözümleri

Para kasası açılmıyor diyenler için kasaların sorunlarının çözümleri türlerine göre değişmektedir. Kasa türleri kullanım amaçları ve özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. Kasa çeşitleri içerisinde ev tipi kasalar, ofis kasaları, ticari amaçlı kasalar ve otel kasaları gibi kasalar bulunur. Bu kasaların her birinin üretim sistemi ve özellikleri farklıdır. Ev tipi kasalar diğer kasa türlerine göre daha küçük ve hafif olan kasalardır. Daha az yer kaplaması ve kolay saklanabilmesi sebebi ile tercih edilmektedir. Ofis kasaları ve ticari amaçlı kasalar daha geniş ve ağır olarak tasarlanmaktadır. Bu kasalar ise kolay şekilde taşınmayacak ve zarar verilmeyecek şekildedir. Bu kasa türlerinin her birinde farklı güvenlik sistemi bulunur. Güvenlik sistemleri de kasa çeşitlerini doğrudan etkilemektedir.

Para Kasası Açılmıyor İse Tamiri Nasıl Yapılır?

Para kasası açılmıyor sorunu için çözüm, kasanın sahip olduğu güvenlik sistemlerine göre değişiklik göstermektedir. Kasalarda en eski ve nostaljik sistem anahtarlı sistemdir. Anahtar ile açılan kasaların açılmaması durumu mekanik arızaların neden olabileceği bir durumdur. Şifreli olan kasalar iki farklı seçeneğe sahiptir. Birisi elektronik diğeri ile manuel şifreli sistemlerdir. Bu iki kasadan elektronik şifreli sistemde, şifre sıfırlama gibi çözümler bulunabilir. Şifre sıfırlama yapılarak şifresi unutulan kasalar açılabilir. Parmak izi ile açılma ve benzeri özelliklere sahip olan kasalar için özel servis desteği gerekebilir.