Site Loader

Yeni nesil şifreli çelik kasalar evlerde ve iş yerlerinde en çok kullanılan kasa türlerinden biridir. Para, ziynet eşyası, önemli belgeler ya da çeşitli kişisel eşyaların güvenle saklanılabileceği bu kasalar artık her iş yerinin olmazsa olmazı haline gelmiştir. Bu kasalar normal kilit sisteminin yanında şifre sistemi ile güvenliği daha da arttırmıştır. Bu şifreler kişiye özel seçilebildiği için kasalar daha korunaklı hale gelmiştir. Bütün bu güvenlik önlemleri beraberinde şifreli kasa açma yöntemleri nelerdir sorusunu getirmiştir. Bu yöntemleri anlayabilmek için öncelikle bu tarz kasaların nasıl çalıştığının anlaşılması gerekmektedir. Satışa sunduğumuz kasaların her biri son teknoloji güvenlik sistemleri ile çalışmaktadır. Bu sayede kasa her durumda güvenli bir halde kalmaktadır.

Acil Durumlar İçin Şifreli Kasa Açma Yöntemleri

Şifreli kasaların anahtarının kaybedilmesi ya da şifrenin unutulması acil durumlarda büyük bir sorun yaratabilir. Bunun için şifreli çelik kasa sahipleri şifreli kasa açma yöntemleri hakkında bilgi sahibi olmak istemektedirler. Anahtarın kaybedilmesi durumunda mutlaka bir çilingirden yardım alınmalıdır. Kasa sahibi kasayı kendi açmaya çalışırsa kilit sistemi kullanılamaz hale gelebilir. Bunun için kilit sistemini bilen birinden yardım alınmalıdır. Çilingir kasayı açtıktan sonra kilit sisteminin mutlaka değiştirilip yeni anahtar alınması gerekir. Tekrar kaybolma durumu için de anahtarın bir yedeği yaptırılmalıdır. Şifrenin unutulması durumunda ise kasa üreticileri tarafından geliştirilmiş şifre sıfırlama yazılımları kullanılarak yeni şifre yaratılabilmektedir.

Şifreli Çelik Kasa Açma Yöntemleri Ve Yeni Şifre Belirleme

Acil durumda ya da anahtarın kaybedildiği ve şifrenin unutulduğu durumlarda şifreli kasa açma yöntemleri sayesinde kasa tekrar açıldıktan sonra yapılması gereken birkaç önemli şey vardır. Bunlardan ilki kilidin değiştirilmesidir. Yeni kilit sistemi sayesinde zarar görmüş kilit mekanizması yenilenmiş olur. Bu sayede kasa ilk üretildiği günkü gibi güvenli hale gelir. İkincisi ise şifrenin değiştirilmesidir. Çeşitli yazılımlar kullanılarak kasanın şifresi kırıldıktan sonra yeni bir şifre belirlenmesi gerekir. Tekrar unutulmasının önüne geçilebilmesi için bu şifrenin öncekinden farklı ancak akılda kalıcı olması gerekir. Fakat kolay tahmin edilebilecek şifrelerden uzak durulmalıdır.