Site Loader

Elektronik şifreli kasalarda da mekanik kilit yerine elektronik kilit mekanizması vardır. Bu şekilde üretilen kasanın açılması, mekanik kilit olan kasalara göre daha kolay olur. Ayrıca kasanızı daha hızlı bir şekilde açabilirsiniz. Bu tür kasaların kullanımı ve güvenliği de daha iyidir. Ev tipi kasa şifre değiştirme için üreticisinin kullanım kılavuzuna ve satısı firmanın bilgilendirmesine başvurmanızı öneririz.

Ev Tipi Kasa Alırken Elektronik Şifreli Güvenli Kasaları Tercih Edin

Elektronik kasalar kolaylığın yanında güvenlik açısından da daha iyidir. Bu tür kasalarda kilit mekanizması parmak izli olabileceği gibi elektronik tuş takımı ile şifreleme şeklinde olabilir. Kasanın üzerinde şifreyi girebilmeniz için elektronik bir panel bulunur. Banka kartlarında olduğu gibi panele şifreyi girerek kasanızı açabilirsiniz. Hatta birden fazla kişi içinde bazı kasalar için farklı şifreler olmalıdır.

Ev Tipi Çelik Kasa Şifre Değiştirme Nasıl Olur?

Ev tipi kasa aldığınızda bunun fabrika çıkış şifresi bellidir. 1, 2, 3, 4, 5, 6 olarak ayarlanan şifreyi mutlaka değiştirmeniz gerekir. Çünkü bütün elektronik kasalarda ilk şifre budur. Kendi kullanımız için özel bir şifre belirlemelisiniz. Bunun için yapmanız gerekenleri kasa üreticisinin sunduğu kullanım kılavuzundan, servisinden, kasa.com sitemizden öğrenebilirsiniz. Sizlere vereceğimiz bilgi bu konuda fikir sahibi olmanızı sağlayacak.

Ev tipi para kasası şifre değiştirme için kasanın fabrika çıkış şifresi olan (1, 2, 3, 4, 5, 6) tuşlarına basın. Ardından duyduğunuz iki kısık sinyal sesinden sonra kasanın kolunu sağa çevirip açın. Kasanın kolunu sola çevirdiğinizde kasanız kapanacaktır. Ayrıca kilidi açtıktan sonra 5 saniye süre geçerse kasa otomatik olarak kendiliğinden kapanır. Bunu da bilmenizde yarar var.

Ev tipi kasa için yeni şifrenizi seçerken bunun ilk numarası (0) sıfır ile başlamamalıdır. Ev tipi kasa şifre değiştirme esnasında işlemleriniz arasında boşluk vermemeli, art arda işlemleri yapmalısınız. Çünkü beş saniyeden fazla boşluk kalırsa, kasanın şifresi eski şifreye döner. Bu durumda yeni şifreyi de kabul etmez. Daha doğrusu elektronik kilit kendini korumaya alır.

Yeniden ev tipi kasa şifre değiştirme için kilit korumasının üzerinden 15 dakika geçmelidir. Kasayı yeniden eski şifrenizle açın. Açıkken kasanın kolunu sola çevirerek kilitlenmesini sağlayın. Bu durumda altı defa (0, 0, 0, 0, 0, 0) sıfır tuşuna basın. Bu aşamada iki defa kısık bir sinyal sesi duyacaksınız. Eski şifrenizi kodlayarak, iki defa kısık sinyal sesini duyduktan sonra 6 haneli yeni şifrenizi kodlayın. Yeniden iki kez kısık sinyal sesini duyduktan sonra yeni şifrenizi tekrar kodlayarak girin. İki defa daha kısık sinyal sesi duyulduğunda kasa şifreniz değişmiş demektir. Kasanızı birkaç defa açıp kapatarak şifrenin değiştiğinden emin olun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir